© Radio 2

Farm Run in Borgloon boekt succesvolle eerste editie met 3000 deelnemers

De eerste editie van de Aveve Farm Run en Walk in Borgloon was meteen erg succesvol. Onder meer minister Hilde Crevits (CD&V) was één van de ongeveer 3000 deelnemers.

Met meer dan 3000 enthousiaste wandelaars en lopers was het voor de Aveve Farm Run een geslaagde eerste editie. Op sportieve wijze konden alle deelnemers doorheen de Haspengouwse bloesemstreek lopen en wandelen. Zo konden ze op een aparte manier de boerenstiel leren kennen.

Één van de deelnemers was minister Hilde Crevits. Ze zorgde voor wat extra belangstelling en is ook enthousiast over het project: "Als minister van Landbouw weet ik heel goed hoe de landbouw niet enkel ons voedsel, maar ook het prachtige landschap voorziet. Dat iedereen dat nu al wandelend en lopend kan zien is fantastisch. De jonge boeren van Groene Kring die dit organiseren tonen zo hoe mooi hun stiel wel is."

Meest gelezen