© Radio 2

Feesten op bijzondere locaties, de Steenfabriek van Bilzen: "Het is hier supercool"

In Bilzen konden feestgangers dit weekend gaan dansen in de Steenfabriek Vandersanden. Jongerencollectief "De Hut" organiseerde er een fuif, en doet dat wel vaker op bijzondere locaties..

Fuiven in een steenfabriek, niet iets wat je elke week kan gaan doen. Maar wel in Bilzen dit weekend. "De Hut" organiseerde er dit weekend een grote fuif voor de oudere jeugd. "We misten dit soort evenementen een beetje in onze regio, dus hebben we er zelf maar voor gezorgd", zegt organisator Mattice Molenaers.

De organisatoren van "De Hut" hebben altijd twee doelen voor ogen, zegt Mattice: "Feesten op een plek waar nog nooit gedanst is, is supercool. Daarnaast is het ook geweldig om locaties in onze mooie stad in de kijker te zetten en ze weer tot leven te brengen bij de jeugd. Deze locatie bijvoorbeeld is zeker geslaagd, ik denk dat mensen hun broek zal afvallen als ze er binnenkomen."

Meest aparte plek waar ik ooit gedanst heb
Bezoekster Liesbeth

Ook de bezoekers erkennen hoe bijzonder het evenement is. Dat zegt ook Liesbeth: "Dit is wel de meest aparte plek waar ik ooit gedanst heb. Heel bijzonder. De setting is bijzonder. Ik ga volgend jaar trouwen, ik zou het wel zien zitten om hier te komen feesten en meteen ook in en rond de fabriek de huwelijksfoto's te maken. Maar ik denk dat dit een eenmalig project was."

 © Radio 2

Meest gelezen