Blauw Wit Tienen

Open VLD in Tienen wordt “Blauw Wit Tienen”: "Meer participatie van burgers"

De partij Open VLD in Tienen verandert van naam en wordt “Blauw Wit Tienen”. De Tiense liberalen willen met die naam, maar ook met een gloednieuw project, naar de verkiezingen in 2024 trekken. Belangrijk daarbij zijn vernieuwing, verruiming maar vooral participatie en inspraak van de Tiense burgers, aldus de partij. 

Zondagnamiddag werd in Tienen een lentereceptie gehouden voor de leden van Open VLD. Daar werd de nieuwe naam bekend gemaakt van de liberale partij: “Blauw Wit Tienen”. “We willen vooral op verandering en vernieuwing inzetten in onze stad”, zegt Tiens schepen Bram Delvaux (Blauw Wit Tienen). “We willen vooral de Tienenaars betrekken. We noemen het ook “Project 24”, naar de verkiezingen van 2024. We willen samen met de burgers een programma maken voor onze stad.”

Maar van waar de naam “Blauw Wit”? “Blauw refereert natuurlijk aan onze partij. Wij zijn nog altijd een liberale partij. Het wit verwijst naar de nieuwkomers die mee werk gaan maken van het nieuwe verhaal. Maar blauw en wit zijn ook de kleuren van de stad Tienen. Die zitten verwerkt in de vlag. We hebben ook een nieuw logo waarin de skyline van Tienen verwerkt is”, aldus Bram Delvaux.

De komende maanden zal de partij acties op touw zetten om een nieuw programma samen te stellen. “We gaan op zoek naar nieuwe mensen die mee willen brainstormen, ideeën willen uiten en werk willen maken voor een nieuw programma voor onze stad. Ik denk dat dat echt een meerwaarde zal zijn”, besluit Delvaux. 

Meest gelezen