Peter Hintjens over zijn broer Arno: "Hij heeft rust nu, ik ben blij voor hem"

Peter Hintjens heeft op een mooie manier afscheid kunnen nemen van zijn broer, rockmuzikant Arno, die gisteren overleden is. Vandaag overheerst vooral het gevoel van leegte bij hem. "Het waren zware dagen, het was moeilijk, hij heeft rust nu, ik ben blij voor hem", vertelt hij aan VRT NWS.  

In tegenstelling tot zijn broer Arno die naar Brussel verhuisde, is Peter Hintjens altijd in Oostende blijven wonen. Toch bleef Oostende ook voor Arno heel belangrijk, legt zijn broer uit. "Als hij kwam en we gingen iets drinken of eten, dan moest hij altijd de zee zien, dat was iets wat hij miste, denk ik, in Brussel. Wat hij niet had in Brussel, had hij in Oostende en wat hij niet had in Oostende had hij in Brussel. Zo was het een beetje." 

In zijn geboortestad Oostende maakt de dood van Arno heel wat emoties los:

Videospeler inladen...

"Ik denk dat alle Oostendenaars hem appreciëren, hem graag zien. Hij was een echte Oostendenaar en Oostende bleef altijd in zijn ziel zitten. Hij was ook fan van KV Oostende, hij sprak daar altijd over met mij. Oostende zat in hem. De Oostendenaars zien hem als een Oostendenaar, niet als een Brusselaar." 

Hintjens is tevreden over de manier waarop hij afscheid heeft kunnen nemen van zijn broer.  "Ik heb dat verschillende keren kunnen doen, tot op het laatste moment. Ik was blij dat ik ook altijd bij hem geweest ben, de laatste dagen, dat gaf me voldoening ook, het was hard, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Het waren zware dagen, het was moeilijk, maar hij heeft rust nu, ik ben blij, voor hem."

Bij dat afscheid hoefde niet per se veel gepraat te worden, want de broers hadden een goede band met elkaar. "We moesten niet veel zeggen tegen elkaar, we verstonden elkaar."

Peter Hintjens: "We hadden zo'n hechte band met elkaar, je kijkt naar elkaar en je weet wat je denkt"

Videospeler inladen...

Het was een van de laatste wensen van Arno om in de zee verstrooid te worden. "We spraken vroeger nooit over de dood, maar het laatste jaar of het laatste halfjaar is hij dat beginnen te zeggen. Als er ooit iets gebeurt met mij, wil ik verstrooid worden op zee, zei hij. En we gaan dat ook doen natuurlijk." 

De stad Oostende heeft een rouwregister geopend voor Arno Hintjens:

Videospeler inladen...

Meest gelezen