© VRT

Zangeres Leki herstelt in revalidatiecentrum van herseninfarct, "ze moet veel opnieuw leren"

Zangeres Leki herstelt momenteel in een revalidatiecentrum van een herseninfarct. Dat laat haar producer Stef Kamil Carlens weten op haar officiële Facebookpagina en bevestigt hij aan VRT NWS. "Ze moet veel opnieuw leren, maar ze is erg moedig en positief en boekt langzaam vooruitgang, maar ze heeft rust nodig om te herstellen", benadrukt hij. 

Leki (echte naam: Karoline Kamosi) is bekend van hits uit 2004 als "Breakin' out" en "Crazy". Vorig najaar speelde ze de rol van Nicki Marron, de zus van Whitney Houston, in de musical "The bodyguard". Dat was toen haar comeback na een lange periode van gezondheidsproblemen. 

Met Stef Kamil Carlens was ze intussen ook aan het werken aan een nieuwe plaat. Begin dit jaar lanceerde ze al een eerste single "The river".  Dat werk ligt nu stil omdat Leki een tijd geleden een herseninfarct gekregen heeft. 

Dat heeft Stef Kamil Carlens vanochtend bekendgemaakt op haar officiële Facebookpagina. "Hallo daar! Niet Leki hier, maar haar producer Stef Kamil Carlens. Leki zit nu in een revalidatiecentrum. Door een herseninfarct moet ze weer veel leren doen. Ik ben een paar dagen geleden naar haar gegaan. Ze is erg moedig en erg positief en ze boekt langzaam maar zeker vooruitgang."

Ruim een maand geleden kondigde Stef Kamil Carlens op haar Facebookpagina ook al aan dat Leki opnieuw was opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van cerebrale malaria. In 2011 liep ze deze ziekte al eens op in haar geboorteland Congo. Ze herstelde toen in België, ging weer aan het werk en werkte daarna een tijd voor het Radio 2-programma "De madammen". In 2014 belandde ze in een burn-out. Ook daar herstelde ze van, maar vorig jaar kreeg ze zowel tijdens de zomer als eind december opnieuw malaria, vertelde ze begin dit jaar nog aan Het Laatste Nieuws. 

Volgens Stef Kamil Carlens heeft Kamosi nu rust en kalmte nodig om goed te herstellen. Hij roept haar fans wel op een bericht achter te laten op haar Facebookpagina. "Ze zal die berichten zeker lezen. Ik ga haar volgende week opnieuw bezoeken en houd jullie op de hoogte", aldus Carlens nog. 

Beluister "The river", de meest recente single van Leki: 

Meest gelezen