239 voertuigen getakeld op parcours Antwerp 10 Miles

De Antwerpse politie heeft het afgelopen weekend 239 voertuigen getakeld op het parcours van de Antwerp Ten Miles. De meeste eigenaars zullen zelf opdraaien voor de kosten, omdat ze duidelijk een parkeerverbod genegeerd hadden.

Om de Antwerp Ten Miles, een loopevenement met meer dan 30.000 lopers, vlot en veilig te laten verlopen, werden in Antwerpen tientallen straten parkeervrij gemaakt het afgelopen weekend. Ondanks borden die dat verbod aangaven, moesten toch 239 auto's getakeld worden, zowel op linker- als op rechteroever.

De meeste eigenaars zullen zelf de kosten moeten betalen en krijgen ook een parkeerboete. 51 eigenaars ontsnappen daaraan. Het gaat om gevallen waarin het parkeerverbod niet duidelijk was, omdat borden verzet of niet leesbaar waren. Ook eigenaars van wie de auto er al stond voor de verbodsborden werden geplaatst, krijgen geen boete. De takelkosten worden ook betaald door de politie.

Meest gelezen