Dertiger moet 40 maanden naar de  cel voor de verkrachting van 2 Nederlandse studentes in Antwerpen

Een man (35) uit Antwerpen is veroordeeld tot 40 maanden  effectieve celstraf voor het aanranden en verkrachten van 2 Nederlandse studentes. De 2 hadden stage gedaan bij de vzw in Berchem waar de dader werkte. Toen ze een feestje bouwden op het kot van één van de studentes, sloeg de man toe. 

Op 16 november 2019 bouwden de twee Nederlandse studentes en de dader een feestje op het kot van één van hen. Ze hadden stage gedaan bij de vzw in Berchem, waar de man werkte. Nadat ze een tweede fles vodka hadden leeggedronken, voelden de twee vrouwen zich niet meer goed. Ze vielen in slaap op het bed.

Eén van de vrouwen werd weer wakker, toen ze voelde dat de man haar met een vinger penetreerde. Ze kon zich niet verweren en viel weer in slaap. Toen ze opnieuw wakker werd, zag ze dat de man de andere studente oraal aan het bevredigen was. Ze probeerde haar vriendin wakker te maken en duwde de man weg. Die vertrok daarop, op aandringen van de vrouwen. 

"Misbruik van de situatie"

De vrouwen ontkennen dat ze toestemming hadden gegeven en zeggen dat ze ook niet meer in staat waren om nee te zeggen. Volgens hen heeft de man misbruik gemaakt van de situatie. Ze zeggen dat de feiten ook een zware impact hebben gehad op hun leven en ze het vertrouwen in mensen kwijt zijn. 

De man blijft erbij dat alles gebeurd is met hun toestemming en dat de vrouwen de feiten uitgelokt hebben. Volgens hem maakte hun manier van doen duidelijk dat ze seks wilden. 

De rechtbank geloofde de man niet en veroordeelde hem tot 40 maanden cel. Hij moet ook ruim 12.000 euro aan schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers. 

Meest gelezen