Nieuw Hoppinpunt aan Corda Campus in Hasselt: " Vlotte verbinding naar de binnenstad"

Stad Hasselt legt in Kiewit een belangrijk Hoppinpunt aan, dat is een plek waar je makkelijk kan overstappen naar een ander vervoermiddel. Je kan er lang parkeren en kan van daar snel in de binnenstad raken. Het knooppunt zou in maart 2023 klaar moeten zijn.

Een Hoppinpunt is een vervoersknooppunt met veel parkeerplaatsen en waar je kan overstappen naar een ander vervoermiddel, zoals de fiets, de trein of de (tram)bus.  

In Hasselt komt er ook zo'n knooppunt aan de Corda Campus, dicht bij de secundaire school Kindsheid Jesu, het station van Kiewit en aan de toekomstige halte van de trambus van Spartacus (lijn 3). Dat zorgt voor een vlotte verbinding met de binnenstad, maar vooral ook met Noord-Limburg. 

Volgens schepen van Mobiliteit Marc Schepers (RoodGroen+) is dit een belangrijk project: "De Corda Campus heeft grote uitbreidingsplannen met veel meer bedrijvigheid. Dat zal niet kunnen door alleen de autobereikbaarheid te blijven promoten. Dus dit Hoppinpunt zorgt voor meer mogelijkheden via het openbaar vervoer."  

Ook in de Peerse deelgemeente Wijchmaal, in Pelt en op het Cuppensplein in Houthalen worden Hoppinpunten aangelegd. 

Meest gelezen