Radio 2

Make-a-Wish vervult ‘streetart’-hartenwens van 14-jarige Kobe in Sint-Niklaas

De hartenwens van de 14-jarige Kobe uit Oostakker om een groots streetartwerk  te maken op een publieke plaats is in vervulling gegaan. Kobe maakte zijn werk samen met Nigel Leirens, een professionele streetart-kunstenaar. De droom van Kobe ging in vervulling dankzij de organisatie Make-A-Wish. De tekening is te zien op de graffitimuur langs de fietssnelweg F4 in Sint-Niklaas.

Dankzij de organisatie Make-A-Wish ging Kobes droom dit weekend in vervulling op de graffitimuur langs de fietssnelweg F4 in Sint-Niklaas. De jongen uit Oostakker, bij Gent, lijdt aan de levensbedreigende huidziekte Carney. Mama Elke: “Op jonge leeftijd moesten Kobe zijn bijnieren worden verwijderd. Daardoor verloopt zijn groei niet zoals gewenst. Na heel wat onderzoeken luidde de diagnose: Carney complex. Het is een erg zeldzame ziekte die ervoor zorgt dat je lichaam tumoren aanmaakt. Voor zover we weten moet Kobe zowat het enige kindpatiëntje in België zijn met die ziekte.”

Ik ben zo blij dat mijn stripfiguurtje nu door vele mensen kan bekeken worden als ze hier langsrijden met de fiets  

Kobe, striptekenaar en streetart artiest

‘Mr. Bunny’, een konijn

Al van jongs af aan heeft Kobe een passie voor strips. “Als kind maakte hij zelf ook al strips en het was zijn grote droom om ooit één van die figuren uit te beelden in een straatkunstwerk”, zegt Marc Peeters van Make-a-Wish. De organisatie liet zijn grootste wens in vervulling gaan. “Want als een kind kan geloven dat wensen uitkomen, kan het ook geloven dat hij of zij zal genezen.”

Sint-Niklaas, dat zich de voorbije jaren met tientallen nieuwe streetart-kunstwerken ontpopte als dé urban stad bij uitstek, maakte plaats vrij op de graffitimuur langs de fietssnelweg naar Gent. Het is daar dat Kobe zijn droom heeft verwezenlijkt, onder het goedkeurend oog van streetart-kenner Bart Warnier en de vorig jaar nog internationaal bekroonde street artist Nigel Leirens. Kobe greep voor de creatie van de muurschildering naar een van zijn zelfbedachte stripfiguurtjes: ‘Mr. Bunny’, een konijn. Hij is ontzettend blij dat passanten per fiets zijn stripfiguur nu kunnen bekijken.

Radio 2

Meest gelezen