Productiehuis uit Overijse maakt unieke documentaire over voetbalploeg Union

Vanaf 2 mei zendt Canvas een vijfdelige documentairereeks uit over voetbalploeg Union. Productiehuis Watertower uit Overijse mocht achter de schermen een jaar lang de club volgen. Het begint bij de promotie naar eerste klasse, maar hoe het eindigt is nog een vraagteken. Op 30 mei volgt de laatste uitzending met de ontknoping in de play-offs.

Toen de televisiemakers vorig jaar een reportage maakten over de "zwansederby" tussen voetbalploegen Union en RWDM vroegen ze langs hun neus weg of ze Union een heel jaar mochten volgen. Tot hun verbazing kregen ze en positief antwoord. Regisseur Bart Aerts legde samen met een cameraploeg het wondelijke verhaal van Union vast. "We mochten echt overal filmen, bij supporters, in de kleedkamers en bij het bestuur. We filmen door tot het einde, woensdag gaan we naar de eerste training na de overwinning tegen Anderlecht. Je komt ook heel wat te weten, zo gaat Union voor een belangrijke wedstrijd even op afzondering in het groen in Nijvel."

Meest gelezen