Soulsister krijgt Lifetime Achievement Award tijdens MIA's, Jan Leyers: ""The way to your heart" blijft wereld rondgaan"

Soulsister krijgt zaterdag de Lifetime Achievement Award tijdens de Music Industry Awards (MIA's). De band van Paul Michiels en Jan Leyers zal de carrièreprijs tijdens de liveshow in Paleis 12 in Brussel in ontvangst nemen en er ook optreden. Hun grootste hit "The way to your heart" wordt volgens Jan Leyers nog steeds in alle uithoeken van de wereld gedraaid. 

"Dit is heel aangenaam schrikken, het is een aangename club om bij te horen", reageert Jan Leyers in "Classic stories" op Radio 1. "Al is het misschien niet goed voor de gezondheid. Veel van de vorige laureaten hebben het tijdelijke intussen al voor het eeuwige verruild." Ook Arno en Luc De Vos kregen eerder al een Lifetime Achievement Award tijdens de MIA's. 

Jan Leyers en Paul Michiels tonen reporter Gitte Van Hoyweghen waar het allemaal begon:

Videospeler inladen...

Soulsister wordt door Jan Leyers en Paul Michiels opgericht in 1986. Twee jaar later brengen ze hun debuutalbum "It takes two" uit, single "The way to your heart" wordt een wereldwijde hit. Soulsister staat bovenaan de Belgische muzieklijsten en ook in Europa en de Verenigde Staten is de Belgische groep erg succesvol.  "Tot vandaag krijg ik nog altijd berichten van mensen die ergens ter wereld "The way to your heart" horen, ergens op de luchthaven van Singapore of in een taxi, het nummer blijft wel de wereld rondgaan", aldus Jan Leyers.

"Toen we in New York waren en onszelf op MTV zagen, dat vond ik toch heel bijzonder, dat was wel het moment dat ik dacht: verdomme, we zijn toch ver geraakt", reageert Paul Michiels. "Wanneer de intro van "The way to you heart" begint, begint iedereen spontaan te dansen, het is heel herkenbaar." 

Hun tweede plaat "Heat", waarop ze pop en soul verenigen, groeit uit tot een van de meest succesrijke albums in de Belgische popgeschiedenis. De eerste single uit het album "Through before we started" schiet meteen naar de top van de hitlijsten. Een jaar later, in oktober 1991, zijn van "Heat" al meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Op 13 mei brengt Soulsister "Heat" trouwens opnieuw uit. 

Later brengt Soulsister nog de albums "Simple rule" en "Swinging like big dogs" uit en scoort de band nog hits als "Changes". In 1995 houdt de band er tijdelijk mee op, Paul Michiels en Jan Leyers beginnen met afzonderlijke muziekprojecten. Maar in 2007 staat Soulsister er weer, tot grote vreugde van hun fans. Nu treden ze nog steeds samen op en schrijven ze nieuwe nummers.

De uitreiking van de MIA's is nu zaterdag live te volgen op Eén vanaf 20.20 uur. Volgende maand wordt Soulsister ook nog opgenomen in de Eregalerij van Radio 2 . 

Meest gelezen