Freddy De Kerpel geeft bewegingstips aan ouderen in Gents ziekenhuis voor Week van de Valpreventie

Het Gentse AZ Sint-Lucas heeft deze namiddag een sessie rond valpreventie voor ouderen georganiseerd, met voormalig bokskampioen Freddy De Kerpel. In samenspraak met de kinesisten van het ziekenhuis kwam De Kerpel de ouderen enkele tips geven om fit te blijven. "Wat ik kan, kan iedereen", aldus De Kerpel.

Het AZ Sint-Lucas in Gent kreeg vandaag een bezoek van voormalig bokskampioen Freddy De Kerpel, in het kader van de Week van de Valpreventie. De Kerpel had enkele bewegingstips voorbereid voor de oudere patiënten, zodat ze fit blijven. "Want als je fit blijft, is het risico dat je valt een pak kleiner", stelt hij.

Je kan je altijd nog verbeteren, op elke leeftijd

Freddy De Kerpel

"Het is belangrijk dat je altijd het beste uit jezelf haalt, dat je blijft trainen en nooit opgeeft. Het beste is dat je in beweging blijft om je spieren in vorm te houden", gaat hij verder. "De ouderen hier krijgen oefeningen van een kinesist, en ik ben er om hen te motiveren. Want op elke leeftijd kan je je nog verbeteren."

"Wat ik kan, kan iedereen", zegt De Kerpel nog. "Ik bedoel daarmee dat ik het beste uit mezelf haal en dat kan iedereen, op zijn eigen niveau."

Meest gelezen