Ninove telt ruim 100 overbodige verkeersborden maar haalt ze niet weg door te weinig personeel

In Ninove staan 118 verkeersborden die er eigenlijk niet hoeven te staan. Dat blijkt uit een onderzoek van de stad. "We beschikken niet over genoeg personeel om ze weg te halen", zegt schepen Wouter Vande Winkel (Samen-Groen).  

In Ninove staan 118 verkeersborden te veel. Dat blijkt uit een studie die de stad zelf bestelde. De overbodige verkeersborden zijn een erfenis uit de jaren 1970. "We komen uit een situatie waarbij je op alle gemeentewegen 90 kilometer per uur mocht", klinkt het bij schepen Wouter Vande Winkel (Samen-Groen). Er zijn intussen nieuwe snelheidsbeperkingen gekomen en daardoor ook meer verkeersborden. "De voorbije decennia zijn er extra borden geplaatst en de oudere borden zijn niet altijd verwijderd." 

Moeten de borden ook weg?

"We gaan nu niet alle overbodige borden weghalen", gaat schepen Vande Winkel verder. In de bebouwde kom geldt bijvoorbeeld overal zone 50 nu. De mensen kennen die regel en dus zijn bepaalde borden niet meer nodig. "Toch gaan we die niet allemaal weghalen. En, ook als mensen de bebouwde kom uitrijden blijft minstens één verkeersbord staan om de nieuwe maximumsnelheid aan te geven. Als je alle overbodige borden zou verwijderen, mag je snel klachten verwachten van buurtbewoners."

De overbodige verkeersborden die wel kunnen verdwijnen, zullen nog wel even blijven staan. De stad heeft niet voldoende mensen om daar meteen werk van te maken. "Ik denk ook niet dat de gemiddelde Ninovieter wakker ligt van het feit dat er te veel borden staan", besluit Vande Winkel. 

Meest gelezen