© cc van Eeklo

Renovatie aan cultuurcentrum Eeklo zal 2 miljoen euro meer kosten

De renovatie van het cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo zal in totaal 4 miljoen euro kosten. Dat is zelfs dubbel zoveel dan eerst voorzien. "We dragen de gevolgen van de stijgende prijzen in de bouwsector", zegt schepen Koen Loete (CD&V).

De plannen voor het vernieuwde cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo zijn er al jaren, maar door politiek gekibbel werden de plannen hertekend en kunnen ze pas nu worden uitgevoerd. En intussen zijn de prijzen fors gestegen. "We ondervinden momenteel de gevolgen van de coronacrisis, maar ook van de huidige inflatie", zegt schepen Koen Loete. 

Verhoogde kost

De prijzen in de bouwsector schieten al een tijdje de hoogte in. "En dat is helaas te zien aan onze factuur", vertelt de schepen. "In overleg met de Raad van Bestuur en met de politieke fracties hebben we daarom afgesproken dat we de renovatie toch zullen uitvoeren, ondanks de verhoogde kost."

Eeklo zal deze zomer starten met verbouwing. "Als alles goed verloopt kan de eerste steen nog voor aanvang van het bouwverlof gelegd worden. Het hele project moet klaar zijn voor het einde van volgend jaar."

Meest gelezen