© Bpost

Bpost stuurt na inzamelactie 140 ton hulpmiddelen naar Oekraïne

De inzamelactie van Bpost voor Oekraïense burgers leverde 140 ton levensmiddelen, verzorgingsproducten en voeding voor huisdieren op. De voorbije maand konden particulieren en bedrijven zulke producten binnenbrengen in 657 postkantoren. In totaal zullen 12 vrachtwagens geleverd worden aan het Oekraïense postbedrijf, aan de grens van het land.

Een maand na de inval van Rusland in Oekraïne, startte Bpost met een inzamelactie. Dat deed het bedrijf na een roep om hulp van het Oekraïense postbedrijf Ukrposhta, gericht aan Europese collega's. Al wie producten wou schenken, kon die de afgelopen maand binnenbrengen in een van de 657 postkantoren in ons land.

"De actie kwam traagjes op gang, maar steeds meer mensen brachten toch goederen binnen. Daarom hebben we de actie onlangs nog met een week verlengd", vertelt Veerle Van Mierlo, woordvoerder van Bpost. De actie is nu afgelopen en de laatste goederen worden gesorteerd.

Bekijk het stuk over de hulpactie in het Journaal van 4 april:

Videospeler inladen...

In totaal brachten particulieren en bedrijven 140 ton aan levensmiddelen, voeding voor huisdieren en verzorgingsmiddelen binnen, producten die specifiek door de Oekraïeners waren gevraagd. Vrachtwagenchauffeurs die zich vrijwillig aanboden reden de voorbije weken al met de helft van de middelen, goed voor zes vrachtwagens, naar de Oekraïense grens. De komende dagen zullen er nog een zestal volgen. Daar neemt Ukrposhta de pakketten over om ze door lokale postbodes te laten uitdelen.

We kunnen niet dankbaarder zijn: de Belgen zijn gul geweest

Benoit Pleska, voorzitter van de raad van bestuur van Ukrposhta

"We zijn blij met het resultaat en kregen ook een bedanking vanuit Oekraïne, dat het echt verschil heeft gemaakt," zegt Van Mierlo. "Ook vanuit Bpost hartelijk dank voor alle giften. We verzekeren iedereen dat ze via de lokale postbodes goed terecht komen."

Ook Benoit Pleska, voorzitter van de raad van bestuur van Ukrposhta, spreekt zijn waardering uit: "Ukrposhta kan niet dankbaarder zijn: de Belgen zijn gul geweest, hebben waardevolle hulp geboden en kwaliteitsproducten geschonken aan de Oekraïners die ze het meest nodig hebben."

Meest gelezen