Belga
Nicolas Maeterlinck

UZ Gent is Zorgwerkgever van het jaar 2022

De nieuwe Zorgwerkgever van het jaar 2022 is het universitair ziekenhuis van Gent. Een professionele vakjury met 10 leden koos het ziekenhuis onder meer vanwege het theaterproject "Antigone". Daarin vertolkte het UZ-personeel een moderne versie van de Griekse tragedie. 

Ieder jaar reikt ZORG Magazine een aantal awards uit die ziekenhuizen en mensen uit de zorg in de schijnwerpers zetten. Dit jaar is het Gentse UZ uitgeroepen tot Zorgwerkgever van het jaar. De Zorgpersoonlijkheid is dokter Filiep Bataillie van het AZ Herentals.

Theater

Een professionele vakjury koos uit 73 kandidaten 10 zorgorganisaties die volgens hen een voorbeeld zijn voor hun collega's. Dit jaar vielen het UZ Gent en Filiep Bataillie, arts en orthopedist in het AZ Herentals, het meeste op.  Allebei met een theatergerichte inzending. 

Het UZ in Gent krijgt de hoofdprijs met de theatervoorstelling van de Griekse tragedie "Antigone - Garagisten van het lichaam, verzorgers van de ziel". De groots opgezette voorstelling was er een van en mét personeel van het UZ.

Niet alleen acteurs én de makers van de kostuums waren mensen van het ziekenhuis, ook de muziek en de technische ondersteuning kwamen uit eigen stal. De jury vindt de voorstelling "een ode aan de veerkracht van de mensen in de zorg".

Andere awards

Naast deze awards waren er nog een aantal andere categorieën waarin spelers uit de zorgsector mee in de prijzen vielen:

- Thuiszorgorganisatie van het jaar: Thuisverpleging OHC, Menen
- Woonzorgcentrum van het jaar: Zorgband Leie & Schelde
- Ziekenhuis van het jaar: AZ Sint-Jan Brugge-Oostende 
- (Andere) zorgorganisatie van het jaar: Zuiderlicht, Gent
- Mooiste branding van het jaar: ASZ Aalst
- Beste externe marketing van het jaar: AZ Monica, Antwerpen
- Intern project van het jaar: GZA-ziekenhuizen, Antwerpen
- Zorginnovatie van het jaar: AZ Alma: SMS-project, Eeklo, Sijsel

Eervolle vermelding

De jury kon het niet laten toch nog een derde organisatie een eervolle vermelding te geven: MOPA vzw, Migratie (Moslims) en Palliatieve Ondersteuning uit Deurne. Dat is een organisatie die werkt met vrijwilligers en die ondersteuning en begeleiding biedt aan moslim palliatieve patiënten en hun familie.

Meest gelezen