Radio 2

Opening nieuwe school Veltem-Beisem uitgesteld door hoge grondstofprijzen: "80 leerlingen last-minute op zoek naar andere school"

De opening van een nieuwe eerstegraadsschool in het klooster van Veltem-Beisem, Herent, wordt met een jaar uitgesteld. Door de hoge grondstofprijzen, moeten bepaalde werken worden uitgesteld. Het uitstellen van de opening van de school is een streep door de rekening van zo'n tachtig leerlingen, die nu nog snel een andere school moeten zoeken. 

Op 1 september zouden in Veltem-Beisem de deuren van een nieuwe eerstegraadsschool openen. De bouw en renovatie van de school, die zal komen in het klooster op het Dorpsplein, begon begin 2021 en zou tegen het nieuwe schooljaar 2022-2023 afgerond zijn. Maar dat  initiële plan zal niet meer lukken als gevolg van de torenhoge brandstofprijzen. 

De bouwfirma bracht mij net voor de paasvakantie op de hoogte dat er problemen waren rond de timing en de prijzen 

Danny Pijls, directeur van de Scholengemeenschap van het Katholiek Secundair Onderwijs in Leuven.

"Net voor de paasvakantie heb ik een brief gekregen van de bouwfirma dat er heel wat problemen waren rond de timing en de prijzen als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne", vertelt Danny Pijls, directeur van de Scholengemeenschap van het Katholiek Secundair Onderwijs in Leuven. "Dan heb ik samengezeten met de bouwfirma om te horen of er een oplossing gevonden kon worden, maar helaas hebben we die niet gevonden, waardoor we de opening van de school nu met een jaar moeten uitstellen." 

Op zoek naar andere school

Doordat de bouw gedeeltelijk wordt uitgesteld kunnen zo'n tachtig leerlingen op 1 september 2022 niet starten in de nieuwe school. "Wij hebben die leerlingen en hun ouders zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Zij moeten namelijk nu nog op zoek naar een andere school, wat niet eenvoudig is", zegt Pijls. 

Radio 2

Meest gelezen