Vrouwen van Anderlecht winnen tegen OHL en halen zo vijfde landstitel binnen

De indrukwekkende reeks van vijf landstitels op een rij is een feit voor Anderlecht in de Women Super League. Tessa Wullaert en co versloegen hun enige overgebleven concurrent OH Leuven met 0-1. Anderlecht maakte het verschil in de play-offs en maakt ook nog kans op de dubbel.

De lokroep van de titel bij de vrouwen bracht Anderlecht-eigenaar Marc Coucke naar de oefenvelden van OH Leuven. Niet alleen hij, maar tal van supporters vonden hun weg naar het kunstgrasveld om de twee overgebleven titelkandidaten aan te moedigen. 

De hoge inzet en de aanwezige fans wogen het meest op de jonge thuisploeg. Na vroege kansen voor Wullaert (Anderlecht) en Johnsson-Haahr (OHL) domineerde Anderlecht de beginfase. 

Niet toevallig viel toen de enige goal van de wedstrijd. En of die een titelmatch waardig was. Een prachtig afstandsschot van Stefania Vatafu liet doelvrouw Claes kansloos.

Geen evidentie

OHL herstelde na 25 minuten het evenwicht. Had een aantal kansen voor en na de rust, maar moest zich finaal neerleggen bij de controle en klasse van paars-wit. 

De vijfde titel op een rij van Anderlecht was geen evidentie. De titelhouder had het in het begin van het seizoen moeilijk, maar sloot de reguliere competitie uiteindelijk wel af met een punt voor op OHL. In de play-offs toonde het met onder meer twee zeges tegen de Leuvenaars, dat een nieuwe landstitel verdiend is.

Op 14 mei kan de ploeg van afscheidnemend trainer Johan Walem nog de kers op de taart zetten in de bekerfinale tegen Standard.v

Meest gelezen