1.200 vacatures op Brussels Airport: "Zomer komt er aan en passagiersverkeer herneemt"

Met de zomer in het vooruitzicht zoekt Brussels Airport 1.200 nieuwe werknemers. Aviato, het tewerkstellingscentrum van de luchthaven, lanceert vandaag een nieuwe aanwervingscampagne om de meer dan 1000 openstaande jobs in te vullen.

Op Brussels Airport zijn er momenteel meer dan 1.200 openstaande jobs. Het bedrijf met bijna 24.000 werknemers, 317 bedrijven en 18 sectoren zoekt nieuwe werknemers om de huidige teams te versterken met het oog op de zomerpiek. ”Na twee moeilijke crisisjaren is het hoge aantal vacatures vandaag vooral een positief en hoopvol teken van herstel. Het passagiersverkeer leeft opnieuw op en dus hebben we de juiste mensen nodig om mee die vlotte operaties te kunnen verzekeren”, zegt Arnaud Feist, voorzitter van tewerkstellingscentrum Aviato op Brussels Airport.

Diverse vacatures

De luchthaven zoekt diverse profielen: van vliegtuigtechnieker tot bewakingsagent of airport security agent, verkoper, check in agent of administratief bediende: voor elke achtergrond en opleidingsniveau is er een job op de luchthaven te vinden. “Zo zijn we op zoek naar nieuwe bewakingsagenten om de werking van Brussels Airport in goede banen te leiden. Met onze taalopleidingstrajecten Nederlands werven we ook anderstaligen aan die bereidwillig zijn Nederlands te leren”, aldus Vicky Houtmeyers, van beveiligingsfirma G4S. 

Door de enorme groei van de e-commerce staan ook de bedrijven op Brucargo, de logistieke zone van Brussels Airport, te springen om nieuw personeel aan te trekken. Ook daar is het jobaanbod heel divers: je kan er aan de slag als logistiek bediende of magazijnbeheerder afhandelaar, douaneagent en transporteur.

Jobcafé

Om de meer dan 1000 openstaande vacatures in te vullen, start Aviato vanaf mei met een nieuwe rekruteringscampagne. Om de twee weken organiseert het tewerkstellingscentrum van de luchthaven daarom een jobcafé: een formule waarbij luchthavenbedrijven op een laagdrempelige manier potentiële kandidaten kunnen ontmoeten. Bij elke editie wordt er rond een ander thema of gezocht profiel gewerkt. Ook wordt er samengewerkt met OCMW’s en opvangcentra in Vlaams-Brabant om zo mensen te bereiken die verder van de arbeidsmarkt afstaan. 

Meest gelezen