Radio 2

Kortrijkse school biedt opleiding kunstschaatsen aan: "Vice-wereldkampioene Loena Hendrickx is onze meter" 

De Athena-school campus Pottelberg start met een sportopleiding voor kunstschaatsers. De school werkt daarvoor samen met de kunstschaatsclub FSC. De lessen kunstschaatsen worden opgenomen in het uurrooster van de school, net zoals dat gebeurt in andere sportrichtingen zoals voetbal, basketbal en zwemmen. 

De Athena scholengroep biedt al verschillende sportopleidingen aan. Directeur Franky Vinck: "Wij willen leerlingen helpen die graag studies combineren met sport. Als zij bij een sportclub aangesloten zijn, krijgen ze de mogelijkheid om tijdens de lesuren hun sport te beoefenen. We bieden dit nu ook aan in het kunstschaatsen."  

Topsporter als meter

De school kan meteen een grote naam aan de opleiding binden. Loena Hendrickx is vice-wereldkampioen in het kunstschaatsen. Zij wordt meter van de studierichting. Directeur Franky Vinck: "Nu ze tot de wereldtop behoort, heeft dat een effect op jongeren die dezelfde richting willen inslaan. Loena weet hoe een goede samenwerking het verschil kan maken. Zij studeerde zelf in Tilburg. Voor ouders is het vaak een zware taak om met hun kinderen rond te rijden om hen te laten trainen. Hier op school is de training inbegrepen in het lessenpakket."

Leerkracht Fanny Lecluyse

Zaterdag om 10.30 uur wordt het officiële startschot van de nieuwe richting op de ijspiste van FSC in de Gentsesteenweg in Kortrijk gegeven. "Morgen informeren we de ouders hoe we de richting praktisch zullen aanpakken. Dat infomoment vindt plaats op de ijspiste zelf. Onze school heeft al heel wat ervaring in de combinatie onderwijs met topsport. Fanny Lecluyse, ex-topzwemster en finaliste tijdens de laatste Olympische Spelen, geeft bij ons les en kan daar over meespreken", aldus directeur Franky Vinck. 

Meest gelezen