Misdaadgeld wordt vaak gebruikt om luxegoederen te kopen, zoals deze dure horloge
foto: Parket Limburg

Gerecht in Limburg recupereert 1,2 miljoen euro misdaadgeld dat was doorgesluisd

Het parket in Limburg heeft de afgelopen twee jaar 1,2 miljoen euro aan misdaadgeld naar de staatskas kunnen laten vloeien. Het gaat dan om inkomsten die verbeurd waren verklaard, maar het geld bleek dan doorgesluisd of omgezet in dure goederen.  

In veel vonnissen van rechters is sprake van boetes en inkomsten die verbeurd worden verklaard. Maar in de praktijk bleken veel van die veroordeelden niets of bijna niets te bezitten, omdat ze hun geld of bezittingen hadden doorgesluisd. En dat wordt voortaan beter gecontroleerd.  

Bruno Coppin van het Limburgse parket legt uit: "We zien dat veroordeelden hun vermogen omzetten in bijvoorbeeld horloges van hoge waarde of door wagens aan te kopen op naam van iemand anders. Of ze gaan via een constructie hun vermogen op naam van iemand anders of van een vennootschap zetten." Als het gerecht er in slaagt zulke constructie te doorprikken, kan het geld gerecupereerd worden. 

De voorbije twee jaar kon in Limburg zo in 50 dossiers een bedrag van 1,2 miljoen euro geïnd worden. 

Zo'n 1,2 miljoen euro kon gerecupereerd worden
foto: FGP Limburg

Meest gelezen