Kasterlee brengt met "Tournee Lokaal" horecazaken en lokale muzikanten samen tijdens pompoenmaand oktober

Kasterlee gaat subsidies geven aan horecazaken die een lokale muziekgroep laten optreden tijdens een nieuw evenement: Tournee Lokaal. Het evenement sluit aan op Muzikaal Tafelen dat in oktober plaatsvindt om de pompoenmaand te promoten. Lokale muzikanten komen dan optreden in de horecazaken. 

De gemeente Kasterlee lanceert dit jaar het evenement "Tournee Lokaal" voor café-uitbaters tijdens de pompoenmaand, oktober. “We organiseren al een aantal jaren "Muzikaal Tafelen" waarbij restaurants een driegangenmenu van pompoengerechten maken. Tijdens het diner komen dan lokale muzikanten optreden. Dat willen we nu doortrekken naar de cafés”, zegt burgemeester Ward Kennes (CD&V). “Het is wel de bedoeling dat cafés tijdens de optredens hapjes en versnaperingen met pompoenen voorzien.”

De muzikanten moeten uit de provincie Antwerpen komen. We hebben veel muzikaal talent in Kasterlee, maar we willen hier heel de provincie bij betrekken.

Burgemeester Ward Kennes (CD&V)

"Tournee Lokaal" en "Muzikaal Tafelen" vinden plaats tijdens het laatste weekend van oktober, waarbij lokale muzikanten naar de horecazaken komen. “Er is één regel en dat is dat de muzikanten uit de provincie Antwerpen moeten komen. We hebben zelf veel muzikaal talent in Kasterlee, maar we willen hier de hele provincie bij betrekken. Iedereen uit Antwerpen is dus welkom om hier te komen optreden.”

De evenementen in oktober zijn een van de initiatieven uit een ruimer plan van de gemeente om de horeca te steunen. “We hebben een horecaplan goedgekeurd om de horeca in Kasterlee te laten floreren. Dit initiatief is om de horeca en de pompoenmaand oktober te promoten en om mensen gezellig bij elkaar te brengen.” Cafézaken die meedoen aan "Tournee Lokaal" krijgen een subsidie van maximaal 300 euro per maand.

Meest gelezen