Radio 2

Leerlingen van Ieper en Moorslede winnen nationale Junior Journalist wedstrijd

Myguelle Nevejan, een leerlinge van het Lyceum in Ieper, is uitgeroepen tot "Junior Journalist" van Vlaanderen, een wedstrijd van het Davidsfonds. Meer dan 15.000 jonge schrijvers namen deel, verspreid over 4 reeksen. Ook Moorslede valt in de prijzen, daar haalde Raven Cneut de eerste prijs in de categorie voor de derde graad van het basisonderwijs.

Junior Journalist is de jaarlijkse wedstrijd van het Davidsfonds waar jong schrijftalent wordt bekroond. De winnaar van elke lokale afdeling gaat door naar een provinciale en uiteindelijk nationale ronde. Meer dan 15.000 jonge schrijvers namen deel aan de voorrondes. Daarvan konden er 135 deelnemen aan de nationale finaleronde. Bij de hoofdwinnaars zijn er 2 West-Vlamingen: Raven Cneut van Davidsfonds Moorslede (derde graad basisonderwijs) en Myguelle Nevejan van Davidsfonds Ieper (eerste graad secundair onderwijs). 

"Het thema was "Het leven na 20-30". Mijn verhaal gaat over een meisje dat niet bij de elite zit en op aarde moet blijven, want alleen de elite kan naar een andere planeet gaan wanneer de aarde vergaat. Uiteindelijk sterft in mijn verhaal iedereen. Het is dus geen verhaal met een vrolijk einde geworden." vertelt Myguelle. 

2 West-Vlaamse winnaars

In Ieper zijn ze alvast apetrots. Het is 30 jaar geleden dat een leerling uit een Ieperse school de wedstrijd kon winnen. Maar ook in Moorslede vieren ze feest. Raven Cneut is winnaar in de reeks van de derde graad basisonderwijs. De winnaars krijgen een prijzenpakket met een mix van boeken, spellen en geschenkbonnen voor leuke uitstapjes.

Meest gelezen