"Vandaag inside" voorlopig van televisie, nadat ook medepresentatoren van Derksen afgehaakt hebben

De Nederlandse zender SBS heeft beslist om de geplande uitzending van "Vandaag inside" van vanavond te annuleren en een vervangprogramma uit te zenden. Talkshowgast Johan Derksen kondigde gisteren aan dat hij zich terugtrekt uit het programma nadat hij onder vuur is komen te liggen voor zijn uitspraken in het programma over de penetratie met een kaars van een bewusteloze vrouw toen hij een jonge twintiger was. SBS meldt dat ook de andere presentatoren "onder deze omstandigheden het programma niet willen voortzetten".

De Nederlandse zender SBS heeft na alle heisa over de uitspraken van Johan Derksen beslist om de uitzending van de talkshow "Vandaag inside" van vanavond te schrappen. In de plaats wordt een vervangprogramma uitgezonden.

De makers van het programma en vooral de vaste talkshowgast Johan Derksen kwamen dinsdag onder vuur te liggen, nadat Derksen tijdens de uitzending zei dat hij toen hij een twintiger was een bewusteloze vrouw heeft gepenetreerd met een kaars. De presentatoren en de andere gast in het programma deden niets om die actie te veroordelen en reageerden lacherig op de uitspraken van Derksen.

De dag erna ontkende Derksen in dezelfde dagelijkse talkshow dat hij de vrouw had gepenetreerd. Hij zei dat hij de kaars tussen haar benen had gezet.

Donderdagavond kondigde Derksen aan dat hij stopt als vaste gast in "Vandaag inside". Nu maakt SBS bekend dat de presentatoren René van der Gijp en Wilfred Genee "onder deze omstandigheden het programma niet willen voortzetten". SBS zendt in plaats van "Vandaag inside" het programma "Het roer om" uit.

Vanaf volgende week zal er een dagelijkse terugblik op de avonturen van de realityfiguren van de familie Meiland uitgezonden worden in plaats van "Vandaag inside". SBS Nederland kan nog niet bevestigen dat het programma "Vandaag inside" voorgoed geschrapt wordt.

Meest gelezen