BELGA

Koppel uit Schoten zoekt arts die leven van zoontje heeft gered door opmerking tijdens restaurantbezoek

Nick en Natalia Peeters uit Schoten zijn op zoek naar een gepensioneerde arts die het leven van hun zoontje Liam van 2,5 jaar oud heeft gered. Het gezin was twee weken geleden op restaurant, toen de vader plots werd aangesproken door iemand die hem aanraadde om het bloed van hun zoon te laten testen omdat die nogal bleek zag. Bij een bezoek aan de kinderarts bleek dat het kind acute bloedarmoede had.

"Ons zoontje was aan het rondlopen in restaurant Ciconia in Schoten", doet vader Nick Peeters zijn verhaal bij Radio 2 Start Je Dag in Antwerpen. "Plots werden we aangesproken door iemand die zich voorstelde als gepensioneerd arts. Hij raadde ons aan om onze zoon te laten controleren op bloedarmoede, omdat hij erg bleek zag."

De toestand was zo kritiek dat ons kindje elk moment in een coma kon belanden, of erger. Die man heeft hem gered

Papa Nick Peeters

Nick en Natalia besloten de raad van de man op te volgen. De toestand bleek ernstig te zijn: Liam had een acuut tekort aan rode bloedcellen. "De toestand was kritiek. Door een simpel griepje was zijn aanmaak van rode bloedcellen stopgezet. Zijn zuurstofwaarden waren zo laag dat hij eigenlijk elk moment in een coma had kunnen belanden, of misschien nog erger. Omdat het proces zo geleidelijk ging, merkten we niet dat er iets ernstigs mis was."

Beluister hieronder de getuigenis van Nick Peeters in Radio 2 Start Je Dag in Antwerpen.

Intussen is Liam terug uit het ziekenhuis. Na 2 bloedtransfusies gaat het weer beter met de jongen. "Hij herleeft helemaal", getuigt Nick. Hij wil dan ook de man ontmoeten die het leven van zijn zoon heeft gered. "Ik wil hem bedanken. Hij heeft ons kostbaarste bezit beschermd, voor hetzelfde geld waren we hem kwijt. Ik wil de man laten beseffen wat hij voor ons betekend heeft."

Meest gelezen