James Corden stopt met "The late late show", al ken je hem nog het meest van zijn "Carpool karaoke"

De Britse komiek James Corden stopt in 2023 als presentator van de Amerikaans talkshow "The late late show". Corden is bij het grote publiek vooral bekend van "Carpool karaoke", een rubriek in de show, waarin hij beroemdheden meeneemt voor een autoritje en hen doet meezingen met hun eigen hits of favoriete muziek. Met de filmpjes haalt hij bijna 10 miljard views op YouTube. Het vertrek van Corden bij "The late late show" luidt wellicht ook het einde in van de populaire rubriek. Bekijk hier vijf opmerkelijke afleveringen.

Corden nam het idee voor "Carpool karaoke" mee van de BBC, waar hij voor het benefietprogramma "Comic relief" de oerversie bracht van het format. Hij reed rond met zanger George Michael en ze zongen mee met zijn grootste hits. Een heel eenvoudig idee, maar het groeide uit tot een cultureel fenomeen. "Het format zou nooit bestaan hebben zonder George Michael en zijn vermogen om met zichzelf te lachen", zei Corden hier ooit over. 

Toen James Corden "The late late show" in 2015 overnam van Craig Ferguson introduceerde hij allerlei rubrieken, zoals "Carpool karaoke", "Drop the mic" en "Spill your guts", waarmee hij vaak viraal ging. Hij was nog geen jaar bezig met "Carpool karaoke" of hij kon al een van de grootste artiesten van het moment strikken, Adele. Het filmpje met de Britse zangeres heeft meer dan 250 miljoen views en is zo de meest bekeken "Carpool karaoke"-clip ooit. Ook de afleveringen met One Direction, Justin Bieber, Sia, Bruno Mars en Selena Gomez zijn al elk meer dan 100 miljoen keer bekeken.  

Corden rijdt niet alleen rond met zangers en zangeressen. Hij strikte ook de toenmalige Amerikaanse first lady Michelle Obama. Zij zong mee met hits van Beyonce, Stevie Wonder en Missy Elliot. Als verrassing stapte Missy Eliot op het einde ook in de auto. Michelle Obama werd met het filmpje de eerste first lady die viraal ging. 

Een andere memorabele uitzending is die met ex-Beatle Paul McCartney. James Corden brengt hem langs plekken uit zijn jeugd in Liverpool. McCartney vertelt onder meer hoe de klassieker "Let it be" is ontstaan. Op het einde geeft McCartney een verrassingsoptreden in de lokale pub in Liverpool.

In één aflevering werd niet gezongen en dat was die met de Britse prins Harry. Corden was de eerste talkshow-presentator in de Verenigde Staten die een interview te pakken kreeg met de prins. Prins Harry verhuisde enkele jaren geleden samen met zijn vrouw Meghan Markle naar de Verenigde Staten om te ontsnappen aan de Britse pers. 

Meest gelezen