Ontsnapte nandoe op wandel op de E40, automobilist kon dier in veiligheid brengen

Op de E40 bij Nevele, in de richting van Gent, heeft een ontsnapte nandoe het verkeer een tijdje verstoord. Het dier was ontsnapt uit een dierenpark in Nevele en besloot zich te wagen aan een wandeling op de autostrade. Een automobilist kon hem uiteindelijk naar de kant drijven en vangen. De brandweer heeft het dier ondertussen weer naar de eigenaar gebracht. 

Chauffeurs die vanavond op de E40  richting Gent reden, ter hoogte van Nevele, hebben wellicht eens in hun ogen gewreven toen ze zagen hoe een nandoe zich waagde aan een wandeling over de autostrade. De grote loopvogel, die op een struisvogel lijkt, was ontsnapt uit een dierenpark in Nevele.

Het voorval zorgde voor heel wat hinder op de E40. Tussen Nevele en Drongen vormde zich een file van traagrijdend verkeer. Gelukkig raakte niemand gewond en liep geen enkele auto schade op. Een automobilist zorgde ervoor dat het dier veilig van de baan geraakte.

Ruben Hallaert uit Beernem, die de nandoe voor zich uit zag lopen, kon de vogel naar de kant drijven en met de hulp van een andere automobilist uiteindelijk ook vangen. "We hebben het diertje tegen de grond gewerkt, zijn kop afgedekt en dan gewacht op de politie en de brandweer", vertelt Hallaert. 

Een halfuur later kwamen ook de hulpdiensten ter plaatse. Het reddingsteam van de brandweer stopte het dier in een houten box en bracht het weer naar de eigenaar.

BEKIJK hier beelden van de reddingsactie:

Videospeler inladen...

Meest gelezen