Radio 2

Zwembad van Grimbergen pakt uit met unieke VR-duikbril: "Alsof je echt in de zee zwemt"

Het zwembad van Grimbergen, in deelgemeente Strombeek-Bever, opent vandaag feestelijk de deuren. Het zwembad onderging de voorbije maanden een heuse make-over. Een van de nieuwigheden zijn de toepassingen met virtuele realiteit, zoals zwemmen met een VR-duikbril.

Zwemmen tussen de vissen, schildpadden en een raket op de bodem van de zee zien liggen. Het kan vanaf nu in het zwembad van Grimbergen. Het gemeentelijk zwembad werd vorig jaar overgenomen door de LAGO-groep die 4 miljoen euro investeerde om het bad een make-over te geven. Het zwembad kreeg met "LAGO CLUB Grimbergen Pierebad" ook een nieuwe naam.

Virtuele vissen

Het zwembad kreeg een nieuwe glijbaan, speelelementen, de wellness en fitness werd uitgebreid en het horecagedeelte werd in een nieuw jasje gestoken. Maar de opvallendste vernieuwing zijn de VR-toepassingen. “Op de bodem van het kinderbad worden virtuele visjes geprojecteerd die reageren op de bewegingen en aanrakingen van de kinderen. Een primeur voor ons land", vertelt centrummanager Gerrit Leemans. "We kijken ernaar uit om de kinderen die ervaring te laten beleven”

Radio 2

Naast de projectie in het kinderbad is er ook een glijbaan met virtuele realiteit en zijn er VR-duikbrillen. “Je lijkt echt in de zee te zwemmen. Je ziet vissen, schildpadden, koraal en zelfs een raket die op de bodem ligt. Het is een uitgebreid systeem en je kan 360 graden rond je kijken", zegt een van de redders die de VR-bril net uitprobeerde.

Meest gelezen