Archieffoto
archieffoto

Vrouw loopt terug naar brandende woning in Schaarbeek om katten te zoeken, maar raakt bevangen door rook

Een vijftigjarige vrouw is gisteravond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een brand in de Brusselse gemeente Schaarbeek. Dat meldt de Brusselse brandweer. De bewoonster ging terug de woning binnen om haar katten te zoeken, maar daarbij raakte ze bevangen door de rook.

De brand brak omstreeks 21.50 uur uit op de tweede verdieping van een eengezinswoning in de Stephensonstraat in Schaarbeek. Bij aankomst van de brandweer was er al zwarte rookontwikkeling. Meteen vertelden omstaanders de brandweer dat een van de twee bewoonsters terug de woning in was gelopen om haar katten te zoeken. Een moeder en haar vijftigjarige dochter, drager van een mentale handicap, wonen er.

De brandweer trof de dochter bewusteloos aan op de tweede verdieping. Ze werd meteen geëvacueerd. "Het slachtoffer had brandwonden en was geïntoxiceerd door de rook. Zij werd, spijtig genoeg, in een levensbedreigende toestand overgebracht naar het brandwondencentrum van het Militair Hospitaal Koningin Astrid", vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer.

Uiteindelijk trof de brandweer geen enkele kat aan in de woning. De huisdieren zijn waarschijnlijk gevlucht en hebben zichzelf in veiligheid gebracht. De vlammen moesten door de brandweer via een binnen -en buitenaanval bedwongen worden, want er was veel brandlast in de woning. De oorsprong van de brand dient nog nader bepaald te worden.

Meest gelezen