Foto van zaterdag op Schiphol.

Ook vandaag weer lange rijen op Schiphol

Het is ook vandaag weer erg druk op luchthaven Schiphol, de Nederlandse nationale luchthaven. Een combinatie van personeelstekort, vakantie en een staking vorige week, leidt al de hele week tot lange rijen en chaos.

Vandaag vertrekken zo'n 70.000 mensen op Schiphol, nog 10.000 meer dan gisteren. Het is mei-vakantie bij onze noorderburen en veel Nederlanders kiezen er post-corona voor, naar verdere bestemmingen te trekken met het vliegtuig. Normaal moet dat vlot verlopen, maar door personeelstekort draait momenteel een en ander in de soep op Schiphol.

Passagiers moeten soms langer dan 2 uur wachten aan de veiligheidscontrole. Vorige week werd de toegang tot de luchthaven zelfs een tijdje afgesloten, omdat er te veel volk stond aan te schuiven in de hal.

De luchthaven voert personeelstekorten aan als reden voor de extreme drukte. Zowel bij de beveiliging, de bagage-afhandelaars als het vliegpersoneel van de maatschappijen zijn grote tekorten. 

De luchthaven had de verschillende vliegtuigmaatschappijen gevraagd om vluchten te schrappen voor vandaag, maar daar wilden ze niet op ingaan. Eerder deze week schrapte KLM - de belangrijkste operator op Schiphol - al eens meer dan 60 vluchten. Twee vluchten werden wel verplaatst van Schiphol naar de luchthaven van Rotterdam - Den Haag. "Alle beetjes helpen", vertelde de directeur van de luchthaven daarover.

Ook volgende week wordt nog grote drukte verwacht.

Meest gelezen