Archieffoto

Wagens en winkels vernield tijdens 1 meibetoging in Brussel

Vandalen hebben zondag op de Dag van de Arbeid tijdens de 1 meibetoging in Brussel verschillende vernielingen aangebracht langs het parcours. Dat bevestigt de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.

De betogers trokken tijdens de 1 meibetoging vanuit Sint-Gillis richting het centrum Brussel via de Hoogstraat en de Duquesnoystraat naar het Albertinaplein, waar de actie eindigde. Sommige vandalen gebruikten de manifestatie om met graffiti op wagens en winkeletalages te schrijven of ruiten van voertuigen in te slaan. 

Ze schreven onder meer "trop cher", te duur, op de etalages of ACAB, een afkorting van All Cops Are Bastards, op wagens. Ook bushokjes werden beschadigd. Er is sprake van meerdere incidenten, maar hoeveel exact is nog niet bekend. "Een ploeg zal straks nog de tour van het parcours doen en alle schade op te meten. We betreuren dit ten zeerste", vertelt Ilse Van de Keere van de politie.

Meest gelezen