Niet tevreden met krantenkoppen: Amber Heard stuurt communicatieteam weg middenin proces tegen Johnny Depp

Actrice Amber Heard heeft haar communicatieteam weggestuurd en vervangen, middenin het gemediatiseerde proces dat ze voert tegen haar ex-man en acteur Johnny Depp. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Heard kan naar verluidt niet lachen met de slechte commentaren die ze krijgt in dit proces. 

De Verenigde Staten zijn al enkele weken in de ban van het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard. De zaak startte bij een opinie-artikel van Heard uit 2018 in de krant The Washington Post. Daarin schreef ze dat ze slachtoffer is geweest van huiselijk geweld. Hoewel ze haar ex-partner Johnny Depp niet bij naam noemde, voelde hij zich wel geviseerd. Hij stapte naar de rechter, waarop Heard een gepeperde tegeneis indiende. 

Depp en Heard: een ophefmakende affaire

Videospeler inladen...

Het gevolg? Een sterk gemediatiseerd proces, dat live wordt uitgezonden, waar Depp en Heard ook zelf aanwezig zijn. Verschillende media brengen dan ook erg gedetailleerd verslag uit van alle ontwikkelingen. "Iedereen kan verlekkerd kijken naar hoe de anatomie van een mislukt huwelijk eruit ziet", zegt onze correspondent Björn Soenens in "De wereld vandaag" op Radio 1.

Beluister hier het gesprek met Björn Soenens in "De wereld vandaag" op Radio 1:

De afgelopen weken kregen we in de rechtbank vooral de kant van Depp te horen. "Hij mocht al vier dagen getuigen, Heard nog niet", zegt Soenens. "En dus komt zij er momenteel ook niet goed uit in de publieke opinie. Het merendeel steunt Depp. Er is zelfs een petitie met 3 miljoen handtekeningen waarin wordt gevraagd om haar rol uit een film te verwijderen. Ook op TikTok krijgt Depp veel steun."

Van dat alles raakt Heard behoorlijk overstuur, zo berichten verschillende Amerikaanse media. Ze vindt dat haar verhaal niet genoeg onder de aandacht wordt gebracht. "Ze houdt niet van slechte krantenkoppen", zegt een bron aan de Amerikaanse krant The New York Post. 

Heard besliste daarop afgelopen donderdag om abrupt een einde te maken aan de samenwerking met Precision Strategies, het bureau dat tot dan haar communicatie verzorgde, zo zeggen Amerikaanse media. Ondertussen heeft ze al een nieuw bureau onder de arm genomen: Shane Communications. Dat bedrijf zorgde er in 2017 al voor dat Depp in opspraak kwam, door te beweren dat hij naar een psychiater moest voor het dwangmatig uitgeven van geld. 

Hoe dan ook is de timing opmerkelijk. Heard zal naar alle verwachting begin deze week mogen getuigen op het proces. "Het is heel gek om midden in een proces als dit van team te veranderen, omdat de krantenkoppen je niet bevallen", zegt communicatie-experte Lis Smith aan The New York Post. "Precision Strategies is een van de beste communicatiebureaus in de wereld, maar ze kunnen de geschiedenis niet herschrijven." 

Reputatiecoach Jeroen Wils: "Heard toont dat ze heel hard begaan is met haar imago, maar veel belangrijker is te kijken naar haar reputatie"

Videospeler inladen...

Meest gelezen