Instagram Jonathan Van Nieulande

Antwerpenaar Jonathan fietst 30.000 kilometer van Alaska naar Argentinië: "2 jaar vriendin achterlaten"

Antwerpenaar Jonathan Van Nieulande begint aan een fietstocht van maar liefst 30.000 kilometer. Hij vertrekt vanuit Alaska en fietst door 17 landen tot in Argentinië. "De tocht gaat ongeveer 2 jaar duren. Ik laat België en dus ook mijn vriendin achter", vertelt Jonathan aan Radio 2 in Antwerpen. 

Jonathan Van Nieulande is aan zijn fietstocht begonnen, van Alaska naar Argentinië. De fietstocht van 30.000 kilometer zal 2 jaar duren. "Ik had een passie om Alaska te zien en ook Argentinië stond op mijn lijstje. Ik heb die twee punten verbonden en ga van de ene naar de andere kant fietsen", vertelt hij.

De vriendin van Jonathan blijft achter in België. "Ze steunt mij enorm. Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik ambities had om een lange reis te maken", legt hij uit. "Ze blijft in België en komt mij twee keer bezoeken voor een drietal weken. We gaan ook veel videobellen uiteraard."

Jonathan werkte als leerkracht in het Don Bosco in Hoboken toen hij op het idee kwam. "Ik zeg altijd tegen mijn leerlingen dat ze hun dromen moeten najagen. Toen een leerling aan mij vroeg wat mijn droom was, kwam de ambitie voor een fietsreis weer naar boven. Ik wil mijn leerlingen inspireren om hun dromen te verwezenlijken."

Ik ga helpen in een aantal scholen in Zuid- en Latijns-Amerika. Daar kijk ik echt naar uit

Jonathan Van Nieulande

"Ik fiets ook voor een goed doel. Don Bosco heeft een aantal partnerscholen in Zuid- en Latijns-Amerika. Ik ga een aantal van die scholen bezoeken en er lesgeven, of mee helpen bouwen aan bijvoorbeeld toiletten. Daar kijk ik heel hard naar uit", vertelt hij enthousiast op Radio 2 in Antwerpen.  

Camera gestolen in luchthaven

Wie de tocht van Jonathan wil volgen, kan terecht op zijn Instagram, Facebook of op zijn website. "Ik post regelmatig op sociale media op mijn account "cycling.through.life" of op mijn website. Daar breng ik actief verslag uit. Er zal wel wat vertraging zijn, want mijn camera is gestolen in de luchthaven. Maar zo leer ik omgaan met tegenslagen", lacht hij. 

Meest gelezen