Antwerps ziekenhuis AZ Monica breidt uit: “Eerste symbolische steen is gelegd”

De Antwerpse ziekenhuisgroep AZ Monica heeft vandaag de eerste steen gelegd van de nieuwe vleugel van campus Antwerpen, gelegen aan het Harmoniepark. Dat gebeurde door Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke. Met de nieuwe ziekenhuisvleugel wil het AZ Monica investeren in meer gespecialiseerde zorg. De vleugel gaat open in 2023. 

Maandag legde Vlaamse minister van Volksgezondheid Wouter Beke de eerste symbolische steen van de nieuwe vleugel van het AZ Monica. De Antwerpse ziekenhuisgroep wil in de toekomst nog meer focussen op ingrepen binnen de orthopedie, mond-, kaak- en aangezichtschirurgie en pijnbehandeling. In die disciplines heeft AZ Monica de ambitie om tot de top van Europa te behoren.

“Het doel is om patiënten sneller, met een betere kwaliteit, en in een betere omgeving te kunnen verzorgen. Dat gaat beter in een nieuwe vleugel dan in een klassiek ziekenhuis waar er veel acute en spoedactiviteiten zijn. Het zal een meer georganiseerder geheel zijn waardoor we patiënten beter kunnen verderhelpen”, zegt Geert Smits, algemeen directeur AZ Monica.

In de nieuwe ziekenhuisvleugel zullen 12 nieuwe operatiezalen komen, een vernieuwd onthaal en een cafetaria. Zo zal de nieuwe vleugel in Antwerpen zich specialiseren in “focused clinics” en revalidatie, terwijl campus Deurne het algemene ziekenhuis van Antwerpen Oost blijft.

Meest gelezen