© www.vormkrijger.be

Aaibare honden gezocht voor bewoners woonzorgcentrum Lier en Psychiatrisch Centrum Duffel

Animal Assisted Projects (AAP vzw) is op zoek naar baasjes met een aaibare hond om een bezoekje te brengen aan de patiënten van het Universitair Psychiatrisch Centrum in Duffel en de bewoners van het woonzorgcentrum Het Paradijs in Lier. "We zijn ervan overtuigd dat de intense band tussen mens en dier therapeutisch kan werken in een zorgcontext", vertelt Joke Decru van AAP vzw. 

Wie een aaibare hond heeft, kan zich aanmelden als vrijwilliger bij Animal Assisted Projects (AAP vzw). "Dieren maken mensen blij. Ze zijn ook een motivatie voor psychiatrische patiënten om uit hun kamer te komen en een wandelingtje te maken bijvoorbeeld. Zo kunnen de patiënten hun gedachten eens verzetten", vertelt Decru.  

Een jonge hond die graag springt, brengen we best niet naar een woonzorgcentrum

Joke Decru, directeur AAP vzw

Niet alle honden komen in aanmerking voor dit soort projecten. "Een jonge hond die graag springt, brengen we bijvoorbeeld best niet naar een woonzorgcentrum", zegt Decru.  "Als de hond geschikt is, leidt AAP vzw het baasje op  vooraleer hij met zijn hond op bezoek gaat in een centrum in de buurt."

Welke baasjes komen in aanmerking?

AAP vzw zoekt mensen die zich minstens een keer per twee weken kan vrijmaken voor een bezoek. Je hond is tussen 1 en 7 jaar oud, verkeert in goede gezondheid, houdt van knuffelen en contact met mensen en voelt zich makkelijk thuis in een nieuwe omgeving.” Meer info vind je op de website van AAP vzw.

© www.vormkrijger.be
© www.vormkrijger.be

Meest gelezen