Berlare vraagt lokale ondernemers om werk te geven aan Oekraïense vluchtelingen

De gemeente Berlare doet een oproep op sociale media naar lokale bedrijven om te bekijken of ze Oekraïense vluchtelingen een job kunnen aanbieden. "Dat zou een win-win zijn voor de gemeente én voor de  vluchtelingen", zegt schepen Gunther Cooreman (Open VLD).

Berlare zoekt actief mee naar een job voor de 40 Oekraïeners die worden opgevangen door gastgezinnen in de gemeente. Dat doet het door aan de plaatselijke horeca en bedrijven te vragen of ze werk hebben voor de Oekraïense vluchtelingen die in Berlare verblijven. "Het moet een job zijn waar de taal geen rol in speelt", klinkt het bij Gunther Cooreman (Open VLD).

Door te werken krijgen ze een inkomen én moet de gemeente hen geen leefloon meer uitbetalen

Schepen Gunther Cooreman (Open VLD)

 Als de gemeente de vluchtelingen aan werk kan helpen, dan is dat in het voordeel van zowel de gemeente als van de vluchtelingen, legt de schepen uit. "Door te werken krijgen de Oekraïeners een inkomen én moet de gemeente hen geen leefloon meer uitbetalen."

Leven opstarten

"Het is ook de bedoeling dat de Oekraïeners die werk vinden, een volwaardig arbeidscontract krijgen", gaat Cooreman verder.  "Ze kunnen op die manier ook zoeken naar een eigen huurwoning. En zo kunnen ze hun leven hier in Berlare opstarten, als ze dat wensen."

Meest gelezen