Blokkende studenten welkom in Hasseltse jeugdherberg: "In rust studeren is niet altijd vanzelfsprekend"

Een aantal Vlaamse jeugdherbergen zetten hun deuren open voor blokkende studenten, en Hostel H in Hasselt is er daar één van. Er zal voor 10 studenten plaats gemaakt worden in de lounge, vergaderzaal en zelfs in leegstaande kamers zodat studenten de kans krijgen in alle rust te studeren. 

Vanaf vandaag tot en met 1 juli kunnen studenten met hun boeken terecht in het Hasseltse Hostel H om er in groep te studeren. "Onze hostel is een plek waar samenzijn centraal staat en we willen dat graag uitbreiden voor studenten", vertelt manager Luna Denayer. "Het is belangrijk dat zij zich  niet alleen voelen en ergens terecht kunnen als studeren op kot of thuis niet vanzelfsprekend is."

Als de bezetting het toelaat zijn we zelfs bereid om enkele kamers open te stellen voor studenten die thuis niet in alle rust alleen kunnen studeren, maar dat wel graag willen

Luna Denayer, manager Hostel H

Elke dag zullen in Hostel H 5 tot 10 plaatsen zijn voor blokkende studenten. "Wij zullen op sociale media aangeven hoeveel plek er beschikbaar is, afhankelijk van de bezetting van onze hostel", gaat Denayer verder. "Veel last van de gasten zullen de studenten niet hebben, want tussen 10 uur en 16 uur komen er niet veel gasten over de vloer en zijn we zelf druk bezig met het onderhoud van het hostel."

Lounge, vergaderzaal en kamers

"Er is plaats in de lounge, een gezellige plek met zetels, hoge tafels en veel zon." Voor de studenten die liefst zo weinig mogelijk afleiding hebben, zal de vergaderzaal ook openstaan. "En als de bezetting het toelaat zijn we zelfs bereid om enkele kamers open te stellen voor studenten die thuis niet in alle rust alleen kunnen studeren, maar dat wel graag willen."  

Op dit moment maken er nog geen studenten gebruik van de studieplekken, maar Denayer hoopt dat daar snel verandering in komt. "Er is interesse. Ik hoop dat die interesse nu wordt omgezet in actie, want samen studeren heeft zoveel voordelen." 

Meest gelezen