Defecte goederentrein in Sint-Niklaas zal nog hele avond hinder veroorzaken tussen Gent en Antwerpen

Het treinverkeer tussen Gent en Antwerpen zal nog de hele avond moeilijk verlopen. Dat komt omdat in Sint-Niklaas een goederentrein is stilgevallen, en al de hele dag 1 spoor verspert tussen de stations van Belsele en Sinaai. 

Om 10 uur vanmorgen kwam een goederentrein in de problemen in Sint-Niklaas door een technisch probleem met de remmen van een wagon. Daardoor staat de trein al de hele dag stil, en verspert 1 spoor tussen Gent en Antwerpen.  En de problemen zullen nog niet meteen opgelost zijn. Volgens spoorwegbeheerder Infrabel moet de defecte wagon uit de goederentrein gehaald worden en op een rijdend platform gezet worden. En dat kan verschillende uren duren. Om 18u30 gaat ook het tweede spoor dicht om de takelwerken uit te voeren, en dat zal mogelijk tot middernacht duren.

Vervangbussen

De defecte goederentrein zorgt ervoor dat heel wat treinen tussen Gent en Antwerpen met vertraging rijden. De NMBS raadt reizigers aan om via Mechelen of Brussel te reizen. Tussen Lokeren en Sint-Niklaas, en tussen Lokeren en Dendermonde legt de NMBS vervangbussen in.  

Ook het autoverkeer in en rond Belsele ondervindt hinder. Door de defecte goederentrein blijven 3 spoorwegovergangen gesloten. Er kunnen dus geen auto's over rijden.

 

Meest gelezen