Eigenaar ontsnapte loopvogel: "Dank aan alle automobilisten op E40 om trager te rijden"

De eigenaar van de nandoe die afgelopen weekend ontsnapte uit een dierenpark in Nevele, en op wandel ging op de E40, is opgelucht dat het dier nog leeft. Nandoe "Romeo"  werd door 2 moedige bestuurders gevangen op de E40, in Deinze. Ze hielden hem vast tot de brandweer kwam. Eigenaar Marc Vermeulen is ook de andere automobilisten erg dankbaar: "Dank aan iedereen die begrip had en trager reed", zegt hij bij Radio 2. 

Loopvogel Romeo is intussen aan het bekomen van zijn avontuur. Daar hield hij toch een kleine wonde aan over, vertelt zijn baasje Marc Vermeulen. "Momenteel is hij aan het recupereren in zijn grote stal, want hij heeft een kleine wonde aan zijn kniegewricht. Niets ernstigs, maar we houden het samen met de veearts wel in de gaten. Alles verloopt best goed, en hij is vooral weer heel rustig."  

Afgelopen zaterdag maakte Romeo een uitstapje naar de E40 in Deinze. Hij kon gelukkig gered worden door een koppel dat kon vangen en vasthouden tot de brandweer kwam. Niet evident, want de loopvogel haalt snelheden tot 40 km/uur. Eigenaar Marc vertelt hoe zijn nandoe Romeo is ontsnapt: "We hebben hier in het dierenpark drie van die vogels zitten. Ze zijn erg tam, en lopen vrij rond. Dat is geen enkel probleem. Maar we wonen wel vlakbij de autostrade. En soms wapperen de zeilen van de vrachtwagens erg hard. Dat was zaterdag het geval, want onze nandoe is in paniek geslagen en los door de prikkeldraad met stroom gelopen, de autostrade op."

Held Ruben

Marc is iedereen erg dankbaar die betrokken was bij de reddingsactie. "Nadat onze nandoe veilig thuis was aangekomen, heb ik meteen naar Ruben gebeld, de man die samen met zijn vrouw Romeo heeft kunnen vangen. Maar ik wil ook uitdrukkelijk alle automobilisten van de E40 bedanken om begrip op te brengen en trager te rijden toen ze zo'n dier zagen lopen."

Ruben Hallaert is de held die samen met zijn vrouw, het dier heeft kunnen vangen, en vasthouden tot de brandweer kwam. Hoe dat is verlopen, hoor je hier. 

Meest gelezen