Familie uit Kortenberg nodigt buren uit voor Suikerfeest: "Ideaal om elkaar beter te leren kennen" 

Vandaag vieren Moslims het einde van de vastenmaand ramadan. En dat wordt naar goede gewoonte afgesloten met het driedaagse Suikerfeest. Een familie van Turkse origine uit Kortenberg nodigde de hele buurt bij hen uit om samen feest te vieren.

Lekker eten, cadeautjes, solidariteit en samenzijn. Dat staat centraal tijdens het Suikerfeest dat vandaag gevierd wordt door Moslims van over heel de wereld. Zo ook bij de familie Ipek uit Kortenberg. Naar aanleiding van het feest duwde de familie briefjes in de brievenbussen van de buren om hen uit te nodigen. 

"We vinden het belangrijk dat het Suikerfeest samen gevierd wordt", zegt Emre Ipek, de vader van het gezin. "We wonen ook nog maar ruim een jaar in Kortenberg en door corona hebben we niet veel contact kunnen hebben met onze buren. Dit was dus de ideale gelegenheid om elkaar beter te leren kennen."

Emre zet alles klaar voor het Suikerfeest.

Ook de klasgenootjes van de kinderen mochten naar het feest komen. "Het is leuk dat ik het Suikerfeest kan vieren samen met mijn vriendinnen", zegt Inci (12), de dochter van het gezin. "Mijn ouders hebben een springkasteel in de tuin gezet, en er is allemaal snoep en gebakjes. Gelukkig hadden we vandaag een pedagogische studiedag, en moesten we niet naar school."

De familie Ipek zette een luchtkasteel in de tuin voor de kinderen.

Dat de familie de hele buurt heeft uitgenodigd wordt op prijs gesteld. "Het is prachtig", zegt buurvrouw Daniëlle. "Ze hebben de hele straat uitgenodigd om iedereen beter te leren kennen. Het zijn heel leuke mensen en goede buren. En door ons uit te nodigen op hun feest leren wij ook een beetje hun cultuur kennen."

Het Suikerfeest duurt nog t.e.m. woensdag.

Een verwelkoming op de brievenbus van het huis van de familie Ipek.

Meest gelezen