Ferrero-fabriek in Aarlen nog zeker enkele weken dicht, werknemers worden wel doorbetaald

De fabriek in Aarlen van chocoladefabrikant Ferrero zal nog zeker enkele weken dicht blijven, dat bevestigt de fabrikant zelf. Ferrero moet eerst nog met een actieplan komen om de vestiging opnieuw te kunnen openen en heeft bovendien nog 6 à 8 weken nodig om de fabriek opnieuw in orde te brengen. Ondertussen is er wel een oplossing voor het personeel. In een overleg met de vakbonden beloofde Ferrero vandaag dat zij gewoon doorbetaald worden. 

Begin april besloot het federaal voedselagentschap FAVV de fabriek in Aarlen te sluiten, nadat verschillende salmonellabesmettingen gelinkt konden worden aan chocolade die daar geproduceerd was. Eerder had fabrikant Ferrero al besloten om alle producten van de lijn "Kinder" uit de rekken te laten halen.

Aanvankelijk werd gehoopt dat de fabriek opnieuw zou kunnen openen op 8 mei, maar stilaan wordt duidelijk dat dat er niet in zit. Ferrero moet nog met een actieplan komen voor de heropening van de vestiging en dat plan moet vervolgens goedgekeurd worden door het FAVV. Bovendien liet de chocoladefabrikant zelf al verstaan dat ze hoe dan ook nog minstens 6 à 8 weken nodig hebben om de fabriek weer operationeel te maken. 

Het personeel in Aarlen zich in elk geval geen zorgen maken voorlopig. In een overleg met de vakbonden beloofde Ferrero vandaag dat hun lonen gewoon doorbetaald zullen worden. Op een eerdere vergadering was al afgesproken dat de lonen uitbetaald zouden worden tot 8 mei, maar vandaag kregen de werknemers de belofte dat dit ook daarna nog het geval zal zijn.

Ferrero meldt in een persberictht dat in de fabriek in Aarlen al schoonmaakwerken begonnen zijn met oog op een heropstart. Wanneer de fabriek weer zal draaien, is nog niet duidelijk. Het bedrijf zegt dat er omvangrijke werken nodig zijn. Het gaat zowel om schoonmaak als investeringen in nieuwe apparatuur

De fabriek moest op 8 april de deuren sluiten nadat wereldwijd meerdere gevallen van salmonella gemeld waren na het eten van chocoladeproducten van de groep. De fabriek telt 725 werknemers, in piekperiodes zelfs 1.100.

Meest gelezen