Natuur en Bos en Instituut voor Natuur en Bosonderzoek

Foto’s bewijzen dat wolvin Noëlla welpen heeft

Uit foto’s van Natuur en Bos en van het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek, blijkt dat wolvin Noëlla jonge welpen heeft. Die zijn ter wereld gekomen tussen 18 en 20 april. Hoeveel het er precies zijn, is nog niet geweten.

Foto’s van 13 april, toen Noëlla nog zwanger was, en recente foto's tonen aan dat Noëlla intussen geworpen heeft. Hoeveel wolvenwelpen er dit jaar zijn is nog niet duidelijk, omdat ze nu nog verscholen leven. En Natuur en Bos en het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek willen de dieren nu niet storen. 

Pas over enkele weken, als de welpen zich ook voor de wildcamera's tonen, zal duidelijk zijn hoeveel welpen er dit jaar zijn.  De Limburgse wolvenroedel telde voor de geboorte van de jonge welpen nog vijf wolven. 

 

Meest gelezen