Facebook Pascale Vanaudenhove

Huis van de Jongere in Diest vangt tieners tussen 12 en 16 op: "Plaats voor ontmoeting en verbinding"

Op de Citadel in Diest is vanmorgen het Huis van de Jongere geopend. Jongeren tussen 12 en 16 jaar kunnen er voortaan elke maandag na school terecht met hun vragen en problemen, of gewoon voor een babbel.

Uit een bevraging van de jongeren in Diest vorige zomer bleek dat er nood was aan een bijkomend aanbod. "Vooral de jongeren tussen 12 en 16 jaar gaven aan dat ze nergens terechtkunnen. Ze waren op zoek naar een plaats voor ontmoeting en verbinding, een plaats waar ze zich veilig en gewaardeerd voelen. Dat zijn erg belangrijke factoren in hun welzijn", zegt schepen van Jongerenontwikkeling Pascale Vanaudenhove (Open Diest). "Daarom willen we nu ook samen met Arktos (een expertisecentrum voor kinderen en jongeren, nvdr) een specifiek aanbod voor deze groep ontwikkelen." 

"We werken al enkele jaren intensief samen met Arktos. De focus van dit project ligt op schoolondersteuning en een laagdrempelig jongerenproject voor jongeren die geen constructieve tijdsinvulling hebben", gaat schepen Vanaudenhove voort. "Het is de bedoeling om samen met, door en voor de jongeren aan de slag te gaan. Via de contacten tijdens deze ontmoetingsmomenten houden professionals bovendien een vinger aan de pols en kan er ook gericht doorverwezen worden naar andere hulpverleningspartners of andere begeleidingsvormen”, aldus de schepen. 

Het Huis van de Jongere in Diest zal wekelijks geopend zijn op maandag na schooltijd van 16 tot 18 uur. Ook jongeren die buiten de doelgroep van 12 tot 16-jarigen vallen, zijn er welkom.

Meest gelezen