Koeien breken uit en verstoren ochtendspits in Lier

In Lier zijn vanmorgen zeven koeien uitgebroken uit hun wei op het Spreet. De dieren wandelden op straat in volle ochtendspits. Dat leverde opmerkelijke beelden op. De politie moest ter plaatse komen om de koeien terug te drijven. 

Vanochtend braken er zeven koeien uit hun wei in Lier. Twee politiepatrouilles en enkele wijkagenten kwamen ter plaatse en konden al zes koeien op de Berlaarsesteenweg terugdrijven. Eén koe slaagde erin om in volle spits de Ring (R16) over te steken en wandelde vervolgens enkele honderden meters verder tot op de Veemarkt.

Ondertussen had de politie de boer in kwestie en een dierenarts verwittigd. De veeboer kwam met tractor en kar ter plaatse en bracht de laatste koe terug naar haar wei. Ondanks het spitsuur gebeurden er geen ongevallen en raakte niemand gewond, ook de koeien niet.

Foto: Politie Lier
Foto: Politie Lier

Meest gelezen