Lene Bettens

Lene Bettens wordt nieuwe stadsambassadeur van Vilvoorde: "Inwoners mogen trotser zijn op hun stad"

In Vilvoorde is vandaag de nieuwe stadsambassadeur, Lene Bettens voorgesteld. Ze volgt hiermee meerkampster Noor Vidts op. Bettens richtte de populaire #fanvanvilvoorde op. Onder die hashtag post ze regelmatig mooie foto’s van de stad. 

“Ik vind dat Vilvoordenaars wat meer fier mogen zijn op hun stad”, vertelt Lene Bettens, stadsambassadeur van Vilvoorde. Met haar Instagram- en Facebookaccount probeert ze de inwoners warm te maken voor de verschillende evenementen die er plaatsvinden. "Ik wil op die manier een positief gevoel in Vilvoorde verspreiden". 

"Ik ben zo vereerd, het pakte me enorm dat ik genomineerd was en uiteindelijk dan ook nog eens de functie kreeg"

Lene Bettens, stadsambassadeur

Jaarlijks wordt in Vilvoorde een stadsambassadeur aangesteld door het college van burgemeester en schepenen. Dat kan een persoon, bedrijf of organisatie zijn die iets waardevols betekent voor de stad. Zij spelen een belangrijke rol in het versterken van het gemeenschapsgevoel en de uitstraling van Vilvoorde. Daarnaast krijgt iedere stadsambassadeur een cheque van 1.000 euro, die ze dan schenken aan een door hen gekozen goed doel. 

In 2017 werd schrijver/choreograaf Ish Ait Hamou benoemd als eerste stadsambassadeur van Vilvoorde. Hij zette destijds het initiatief "Ish nodigt uit" op poten, waarbij hij in gesprek ging met geëngageerde mensen die ondanks alles zichzelf durfden zijn. Ish schreef ook vier colums voor de Vilvoordse Stadskrant. 

Meest gelezen