AZ Sint-Lucas Gent

MRI-scanner in LEGO stelt patiëntjes van Sint-Lucasziekenhuis Gent gerust

Kindjes die bang zijn voor een MRI-scan, kunnen vanaf nu op voorhand oefenen op een LEGO-model. Dat heeft The LEGO-Foundation speciaal gemaakt voor de patiëntjes van onder andere het AZ Sint-Lucas in Gent. Het gaat om een exclusief model waar wereldwijd amper 600 exemplaren van bestaan. Bij het Gentse ziekenhuis zijn ze dan ook erg blij en vereerd. 

Het nieuwe LEGO-model bestaat uit een kamer met de MRI-scanner, een aparte ruimte waar het apparaat bediend word door technici, een omkleedhokje en een wachtruimte. Allemaal gemaakt met LEGO-blokjes en poppetjes. Op die manier kunnen de jongste patiënten van het Sint-Lucasziekenhuis al bouwend en spelend leren over de MRI-scan die ze moeten ondergaan. En wordt hun angst letterlijk steentje voor steentje afgebouwd. 

Niet te koop

Het LEGO-model van de mini MRI-scan is erg exclusief. Wereldwijd doneerde The LEGO Foundation aan 600 ziekenhuizen een exemplaar, waaronder het AZ Sint-Lucas in Gent. 

Diensthoofd Zorg Maarten Casier is dan ook erg blij en vereerd. "In februari namen we deel aan een oproep van The LEGO Foundation. Van de 16.000 ziekenhuizen wereldwijd zijn er maar 600 die een LEGO MRI-scanner ontvangen. Het gaat dus om een zeldzaam model dat niet te koop is. We zijn dan ook erg vereerd dat we een exemplaar mochten ontvangen en op die manier onze patiëntjes spelenderwijs kunnen ondersteunen bij hun onderzoek. ”

AZ Sint-Lucas Gent

Meest gelezen