Nicolas Maeterlinck

Parket opent onderzoek naar ex-zangcoach bij Studio 100 wegens mogelijk grensoverschrijdend gedrag

Het parket van Antwerpen is een onderzoek gestart naar een voormalige zangcoach bij het koor van Studio 100. De aanleiding voor het onderzoek zijn enkele berichten in de media over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag. De man zou seksueel contact gezocht en gehad hebben bij enkele leden van het koor van Studio 100. 

Afgelopen weekend verschenen in de media, waaronder in "De Morgen", enkele artikels over een voormalige zangcoach bij Studio 100. Hij zou enkele jaren terug leden van het koor benaderd hebben, waarbij het ook tot seksueel contact kwam. Toen de directie van Studio 100 op de hoogte werd gebracht van het mogelijk wangedrag van de man, zou zijn overeenkomst zijn beëindigd. Volgens de man zou het gaan om meerderjarigen, en was er toestemming.

Een vrouw diende jaren geleden klacht in - volgens onze informatie wegens verkrachting - maar die werd geseponeerd. Waarom is niet duidelijk. Het parket is nu een opsporingsonderzoek geopend, naar aanleiding van de berichten in de media. Dat wil zeggen dat ze in de eerste plaats onderzoekt wat er precies gebeurd is, om uit te maken of er mogelijk iets strafbaar is gebeurd. Het gaat niet om een gerechtelijk onderzoek, waarbij een onderzoeksrechter wordt ingeschakeld. 

Meest gelezen