Facebook Philippe Close

Burgemeester Philippe Close van Brussel op bezoek in Oekraïne: "Met eigen ogen de noden zien"

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) is op bezoek in Oekraïne. Hij wil ter plaatse zien welke humanitaire hulp het meest nodig is in het oorlogsgebied. Close bezoekt de steden Lviv en Kiev. Zijn bezoek duurt drie dagen. 

Close kwam op zondagmiddag 1 mei aan in Lviv, in Oekraïne. Vandaag reist hij door naar de hoofdstad Kiev, op uitnodiging van de plaatselijke burgemeester Vitali Klytsjko. Daar zal hij onder andere de gemeenteraad bijwonen.  Maar Close is niet alleen. Hij reist samen met een delegatie van het Sint-Pietersziekenhuis. Zij hebben drie ton aan geneesmiddelen mee en ook twee ziekenwagens, die geschonken zijn door de brandweer van Brussel.

Facebook brandweer Brussel

Veel gewonden

Close bezocht al een ziekenhuis in Lviv en is onder de indruk: "Zoveel gewonde mensen, veel mensen van wie een arm of been is geamputeerd. Ze hebben hier veel orthopedisch materiaal nodig, dat is nu al duidelijk", zegt de burgemeester. 

Naar Kiev

Vanmiddag reist Close door naar Kiev. Ook daar gaat hij ziekenhuizen bezoeken en zal hij een speciale zitting van de gemeenteraad bijwonen. "Ik wil zelf kunnen zien wat de noden zijn. Daarna keer ik terug naar Brussel om bij ons meer concrete en gerichte hulpacties op het getouw te zetten", aldus nog Close.

Meest gelezen