Radio 2

Rij je deze week niet vast op de Ring rond Brussel: vanaf vanavond heel wat werkzaamheden gepland

Wie vanaf vanavond met de auto of vrachtwagen langs de Ring rond Brussel moet passeren, is gewaarschuwd: het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat deze week op verschillende plaatsen het asfalt herstellen en de Leonardtunnel richting Zaventem sluiten. Wie na 20 uur op weg gaat, kan in de file belanden. We vatten het voor je samen in een handig overzicht.

Op enkele plekken op de Ring en op de snelwegen die er op aansluiten, is het asfalt niet meer in zo’n goede staat. “Het gaat vooral om spoorvorming, andere vervormingen in het wegdek en scheurtjes in het asfalt,” vertelt Carla Cox van AWV aan VRT NWS. “Om schade aan de onderste lagen van het wegdek te vermijden, voeren we nu al herstellingen uit.”

Dat gebeurt telkens vanaf 20 of 21 uur. Plaatselijk moet het verkeer dan over één rijstrook in plaats van twee of drie rijstroken. Wie er tussen 20 uur en middernacht langs moet, zal met vertragingen te maken krijgen. Voor de ochtendspits is de weg wel weer open.

Nacht van 2 op 3 en van 3 op 4 mei: aansluiting van de E19 richting Brussel met de Binnenring

Het verkeer verloopt over één in plaats van twee rijstroken. Filevorming op de E19 vanaf Vilvoorde-Cargo is zo goed als zeker.

Nacht van 4 op 5 mei: Binnenring rond Brussel tussen Zellik en Jette

Dit is het meest verzadigde stukje snelweg van België, samen met de Antwerpse ring. Zeker voor middernacht zullen er files staan vanaf Groot-Bijgaarden en ook op de aansluiting met de E40 vanuit Gent.

Nacht van 5 op 6 mei: E411 richting Namen tussen Overijse en de gewestgrens met Wallonië

Op deze plaats kunnen de vertragingen meevallen.

Nachten van maandag 2 tot en met vrijdag 6 mei: Leonardtunnel op de Buitenring dicht

Tezelfdertijd gaat deze week ook de Leonardtunnel op de Buitenring rond Brussel dicht. AWV installeert er nieuwe verlichting. De tunnel is dicht van 21 uur tot voor de ochtendspits, op zaterdagochtend wellicht tot 8 uur. 

Er is een omleiding via de E411 en de af- en oprit in Jezus-Eik. Tussen 21 uur en middernacht zal je daar ook wat moeten aanschuiven.

(c) AWV

Meest gelezen