Radio 2

Rusthuisbewoners verhuizen met toeristisch treintje naar nieuwe locatie in Kruisem

Een hondertal bewoners van woonzorgcentrum Sint-Petrus in Kruisem is op een originele manier van de oude locatie naar een nieuwe verhuisd, drie kilometer verderop. Ze mochten namelijk plaatsnemen in een toeristisch treintje. 

Van het oude gebouw in de Brouwerstraat, naar het nieuwe in de Passionistenstraat in Kruisem. Geen makkelijke klus om de meer dan 100 bewoners van woonzorgcentrum Sint-Petrus in Kruisem te verhuizen. Gelukkig kunnen ze vanmiddag opstappen op een toeristisch treintje dat de afstand van drie kilometer kon overbruggen. Bewoonster Elza: "Het is toch wel een speciale belevenis, we zijn het niet gewoon om met zo'n treintje te rijden." 

De verhuis zelf, ligt voor sommige bewoners moeilijk. Zo vertelt Rosa: "Willen of niet, we moeten verhuizen. De ene is content, de andere niet. Maar mee moeten we toch. Het is me toch wat een bedoening." Dat vindt ook haar buurvrouw Léona: "Het is eens iets anders natuurlijk, maar het was best warm op dat treintje." En de verhuis zelf? "Tja, niets aan te doen. Het is niet alsof we te kiezen hebben."

Dat ik dit nog mag meemaken op mijn 96e. Een geschenk is het! 

Rusthuisbewoner Marcel

Bewoner Marcel is alvast in de wolken. Hij is erg dankbaar voor de bijzondere manier van verhuizen met het toeristisch treintje. Hij beleeft dan ook de tijd van zijn leven. "Het was excellent. Het ontvangst en de rit waren heel goed georganiseerd. En dan die muziek, het mooie weer, wat wil een mens nog meer? Dat ik dat nog mag meemaken op mijn 96e. Een geschenk is het!"

Radio 2

Meest gelezen